Hoe bescherm jij jezelf tegen de zon

Gerelateerd

Als het warm weer is dan is het belangrijk dat jij jezelf op de juiste manier beschermt tegen de zon. Zonlicht is gezond voor ons want daar halen wij vitamine D uit, maar teveel zonlicht is schadelijk voor de gezondheid. Hier vind je verschillende manieren hoe jij jezelf kan beschermen wanneer het een warme en zonnige dag is. 

 

Zonnebrandcreme 

Wij als Nederlanders kunnen heel slecht tegen de sterke zon. Als je dus een dagje naar het strand gaat is het verstandig om gebruik te maken van zonnecrème. Zonnecrème houd namelijk ongezonde straling tegen en dat zorgt ervoor dat je huid niet verbrand en er minder gevaarlijke stoffen worden opgenomen. Te veel zonlicht is namelijk extreem slecht voor je huid en gezondheid. Daarom is het ook niet verstandig om te vaak naar de zonnebank te gaan omdat daar ook veel ongezonde stralingen vanaf komen. Hierdoor kan je vreselijke ziektes zoals huidkanker krijgen en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. 

 

Zonwering voor thuis

Als je thuis bent en het is te warm en er komt ook nog eens extreem veel zonlicht binnen, dan wil je natuurlijk dat jij het binnenkomende zonlicht kan tegenhouden. Vaak wil je de gordijnen niet dicht doen omdat het daardoor nog benauwder in huis word. Je kan dat het beste kiezen voor het aanschaffen van zonwering. Zonwering is er in alle vormen en maten maar de meest populairste soort zijn toch wel ritsscreens. Dit type zonwering kan je gebruiken voor elk raam die je hebt en is in veel gevallen ook geschikt voor serres in de achtertuin

 

Draag een zonnebril 

Wanneer het warm weer is en je buiten op het strand ligt of een wandeling aan het maken bent, dan kan het zijn dat je verblind wordt door de zon. Dit is namelijk heel vervelend en het licht dat van de zon afkomt kan ook nog eens schadelijk zijn voor je ogen. Daarom is het verstandig dat je een kwalitatieve zonnebril aanschaft. Zonnebrillen kunnen duur zijn maar je beschermt wel je ogen daarmee en die heb je de rest van je leven hard nodig. Het is van groot belang dat je geen zonnebrillen koopt van chinese webwinkels want die zijn vaak niet voorzien van UV-wering. Zonnebrillen zonder UV-wering vergroten namelijk je pupillen waardoor er veel meer licht en straling in je oog valt. Hierdoor kan je vervelende oogziektes en andere oogproblemen oplopen. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Koop daarom een kwalitatieve bril op de Nederlandse markt. Alle brillen die in Nederland verkocht worden zijn namelijk voorzien van UV-wering.

Meer binnen dit onderwerp

Populair