Op jezelf gaan: de boodschappen zijn vaak het lastigst

0
381

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen komt er al heel erg veel op je af. Wanneer je het ouderlijk nest verlaat, dan wordt je als eerst geconfronteerd met al die administratieve zaken die je op orde moet gaan krijgen. Daarna moet je nog leren wassen, koken en vooral leren boodschappen doen. Toen je nog bij je ouders woonde, kon je soms misschien zelfs kwaad worden wanneer je moeder iets vergeten was tijdens het boodschappen doen, nu moet je hier allemaal zelf aan denken. Achteraf is dat boodschappen doen misschien nog wel het allerlastigst. 

“Huh, heb ik dat nodig?”

We weten natuurlijk ook wel dat dit niet de allereerste keer in je leven is dat je boodschappen hebt gedaan. Echter, het is wel een hele andere soort van boodschappen doen nu je helemaal op jezelf woont. Je zult er in veel gevallen namelijk pas achter komen wat je allemaal in huis moet halen, als je eenmaal van de supermarkt thuiskomt en er dan achter komt dat je van alles vergeten bent. Je komt er bijvoorbeeld pas achter dat je wasmiddel nodig hebt, wanneer je met je volle wasmand voor je wasmachine staat. Op dit moment kun je helaas niet meer boos worden op je moeder, want het is je eigen schuld. 

Persoonlijke hygiëne 

Als je het aanschaffen van eten voor jezelf een klein beetje onder de knie hebt, dan wordt je uiteindelijk ook geconfronteerd met de artikelen die je nodig hebt om je persoonlijke hygiëne bij te houden. Het is namelijk goed voor te stellen, dat je bij het aanschaffen van de producten voor die pasta pesto, er niet aan denkt om ook eventjes die interprox ragers mee te nemen. Dit komt, omdat dit producten zijn die je veel minder vaak nodig hebt en je er dus, niet vaak aan herinnerd wordt dat je het moet aanschaffen en je voorraad ervan moet blijven aanvullen. 

Wat kun je daar tegen doen? 

Je moet het als een positieve beleving zien, om aan het begin van het op jezelf wonen erachter te komen welke producten je nou eigenlijk nodig hebt. Wanneer je met je mond vol tanden met je volle wasmand zonder wasmiddel staat, dan moet je daar eigenlijk mee kunnen lachen. Houd in de notities van je telefoon vervolgens bij welke producten op, of bijna op zijn. Zo heb je altijd een boodschappenlijstje op zak.