Je badkamer budgetproof een moderne look geven? Dat doe je zo!

Gerelateerd

Woon je al enige tijd in je huidige woning en is je badkamer wel aan een upgrade toe? Dan kun je de badkamer natuurlijk renoveren en hem zo volledig aanpassen op je huidige wensen, eisen en smaak. Je kunt echter ook gebruik maken van andere praktische tools die een groot verschil maken, zonder dat je direct een grote investering moet doen om je badkamer te verbeteren. Ben je benieuwd welke handige tools dit zijn? Lees dan snel verder!

Werk met kleur

Wil je je badkamer een flinke upgrade geven, maar heb je geen budget vrij om een volledige renovatie te (laten) doen? Dan kun je met behulp van een likje verf al erg veel bereiken! Verf bijvoorbeeld de badkamerwand in een nieuwe kleur met behulp van een goede tegelverf. Tegelverf is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en is ook niet erg duur. Kies voor een tegelverf in een neutrale aarde- of grijs tint als je je badkamer graag naar moderne stijl wil inrichten. 

Accessoires maken een groot verschil

Niet alleen de wanden en vloer van je badkamer zijn een belangrijk onderdeel van de algehele uitstraling, maar ook met de accessoires in de badkamer kun je al erg veel doen. Zo kun je bijvoorbeeld de kranen, deurknoppen en -klinken en het handdoekenrek vervangen door items in een nieuwe kleur. Als je voor de moderne look gaat, kun je bijvoorbeeld eens kijken naar kranen in de kleuren grijs of zwart. Ook een handdoekenrek zwart en zwarte of grijze hendels aan de kasten en deuren maken een groot verschil en passen perfect bij een badkamer in moderne stijl. Ook kun je ervoor kiezen om een nieuwe spiegel in een moderne en opvallende vorm in de badkamer op te hangen. Met zo’n eyecatcher krijgt de badkamer al direct een andere uitstraling! 

Budgetproof nieuwe badkamermeubels maken

Wil je graag nieuwe meubels voor in de badkamer, maar laat je budget het niet toe om bijvoorbeeld een volledig nieuw wastafelmeubel aan te schaffen? Kijk dan eens online rond naar een tutorial voor een mooi DIY wastafelmeubel. Je kunt namelijk vrij gemakkelijk mooie badkamerkastjes en wastafelmeubels maken van hout als je een beetje handig bent. Als je een meubel van hout maakt, kun je dit vervolgens ook gemakkelijk verven in een kleur die past bij de moderne look waar je voor gaat. Een ander belangrijk voordeel van het zelf maken van dit meubelstuk, is dat je het volledig aan de hand van jouw eigen wensen en eisen kunt maken. 

Meer binnen dit onderwerp

Populair