Op vakantie naar Afrika

Gerelateerd

Afrika is een van de grootste en mooiste continenten van onze wereld. Er zijn veel bekende landen die onderdeel zijn van dit continent. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Marokko, Oeganda, Zuid-Afrika en Somalië. Wat erg jammer is, is dat er in veel landen van dit prachtige continent vreselijke virussen voorkomen. Veel van deze virussen zijn ook levensgevaarlijk en jaarlijks gaan er honderdduizenden mensen dood door deze virussen. Hoe dit tegenwoordig nog mogelijk is, is geen raadsel. De meeste landen van dit continent zijn arm en hebben geen geld voor vaccinaties. 

 

Welke vaccinaties worden er aangeraden?

Wanneer je naar Afrika op vakantie gaat, dan is het zeker aan te raden om bepaalde vaccinaties te nemen. Welke vaccinaties er aangeraden worden, is afhankelijk van het vakantieland. Je kunt dit het beste achterhalen door de website van het RIVM of Reisvaccinaties te bezoeken. Hier vind je bijvoorbeeld de aangeraden inentingen Oeganda, maar ook de aangeraden inentingen Zuid Afrika. Het kan voorkomen dat je vakantieland er niet bij staat, maar dan kun je contact opnemen met Reisvaccinaties, de GGD of het RIVM. 

 

Kost een vaccinatie geld?

Veel bedrijven en instellingen van de overheid krijgen regelmatig vragen over de kosten van de vaccinaties. Het is belangrijk om te weten dat je laten vaccineren niet altijd geld hoeft te kosten. Zo kun je vaak bij de GGD terecht voor een vaccinatie die vergoed wordt door je eigen zorgverzekeringsmaatschappij. Ga je naar een commerciële partij, dan is de kans erg groot dat je de kosten uit eigen zak moet betalen. Dat is zeker niet zo erg, want een vaccinatie kost meestal slechts enkele tientallen euro’s. Als je de exacte prijzen van een vaccinatie wilt weten, is het aan te raden om eens telefonisch contact op te nemen met de GGD of een commerciële partij. 

 

Houd rekening met de bijwerkingen

Wanneer je je laat vaccineren, is het ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat je last kan krijgen van bijwerkingen. Mocht je last krijgen van bijwerkingen, dan is het zeker niet nodig om je zorgen te maken. Vaccins worden altijd uitgebreid getest voordat ze op de markt gebracht mogen worden. Als je last hebt van bijwerkingen, dan kun je het beste contact opnemen met je huisarts. Je huisarts kan je namelijk vertellen wat je het beste kan doen om de klachten te verminderen. Meestal is dit het nemen van rust, maar ook het slikken van ibuprofen of paracetamol. 

Meer binnen dit onderwerp

Populair