Hot -en softubs: die wil je toch een?

Gerelateerd

Jij wil toch ook lekker een hottub in na een lange dag? Dat wil toch iedereen?

Stel je nou eens voor dat dat elke dag kon, als je dat zou willen. Wel in schappelijke hoeveelheden, anders krijg je rozijnvingers, maar dat vooral terzijde. Stel je nou eens voor dat dat écht kan, dat je van een lange dag thuiskomt en daar staat een hottub, of een softub, op je te wachten. Dat kan namelijk echt, en zo!

Hot of soft? 

Voordat we overgaan op een hottub kopen, eerst even een snelle overview: wat is nu precies een hottub, en wat telt dan weer als een softub? 

Een hottub is de ultieme luxe die we kennen, en tegelijkertijd is het dus beschikbaarder dan je misschien denkt. Een hottub wordt óf van hout gemaakt (dat is traditioneel), óf van kunststof. Het water wordt gestookt met een elektrische kachel, óf met een houtkacheltje. Het houtkacheltje is vaak beter voor het milieu en warmt sneller op. Dan is er ook nog de keuze om dit kacheltje ín of buiten de hottub te plaatsen. Dat is een kwestie van gebruiksgemak vs. plaats in het daadwerkelijke badje. Een hottub, vooral eentje die voornamelijk met hout gestookt wordt, is snel warm en het water kan vaak ook hergebruikt worden. Het is de perfecte manier om te ontstressen na een lange dag of week. 

Een softub is in vele opzichten hetzelfde als een hottub; het is tenslotte ook een warm buitenbadje. Waar hij anders is dan de hottub—een softub is gemaakt van (de naam zegt het misschien al) zacht kunststof. Dit wil zeggen dat de softub qua vorm en gevoel meer lijkt op een traditioneel zwembadje. Dit maakt de softub enorm verplaatsbaar én opbergbaar, en zorgt er ook nog eens voor dat hij sneller opwarmt en minder energie verbruikt. Een hottub staat op 1 plek, met een bepaald aantal zitplekjes—bij een softub heb je van die beide dingen een stuk minder last. 

Of je nu dus een hottub of een softub prefereert, denk er ook even goed over na. Sowieso. Het is een flinke uitgave en eentje die je alleen moet maken als dat ook in alle opzichten een goed idee is. Tegelijkertijd zeg ik; gun jezelf die luxe en zorg ervoor dat je relaxmomenten nóg relaxter worden met een heerlijk buitenbadje. 

Meer binnen dit onderwerp

Populair