Stedentrips in Spanje

Gerelateerd

Wij Nederlanders mogen maar wat te graag reizen. Overal op de wereld waar je komt is het zeer waarschijnlijk om een landgenoot tegen het lijf te lopen. Een van de bestemmingen die uiterst populair is onder de Nederlanders is Spanje. Daarom nemen we je in dit blog mee naar drie verschillende steden om je een voorzet te geven voor jouw keuze!

Barcelona

Een stedentrip Barcelona is iets wat je gewoon gedaan moet hebben. De stad biedt een geweldige combinatie van horeca, strand, kunst en uitgaan samen tot een geweldig concept. Het zorgt ervoor dat je genoeg cultuur kunt snuiven, maar tegelijkertijd ook genoeg kans hebt om eens lekker neer te ploffen aan de Middelandse Zee voor een verfrissende duik. Barcelona is een absoluut unicum binnen Spanje, sinds het zich in Catalonië bevindt. Hierdoor zie je een ander soort Spanje dan je zal vinden in de rest van het land!

Sevilla

In het zuiden van het land bevindt zich Sevilla. Het is een absoluut cultureel centrum in deze zonnige stad. Daarom is het niet aan te raden om de stad te bezoeken in de maanden Juli of Augustus. Dit zijn simpelweg de maanden waarin het makkelijk 40 graden kan worden. Niet de temperatuur om een stad te verkennen. Sevilla is net als Barcelona een unicum door de geschiedenis. In Sevilla vind je veel restanten van het Moorse tijdperk, wat de plek een Arabische sfeer geeft. Sevilla is perfect voor degene die het niet zien zitten om lange stukken te lopen. Het is een kleine stad met een schattig centrum. 

Bilbao

Tot slot gaan we helemaal naar het Noorden, naar de kuststad Bilbao. Aan de Atlantische kust vind je hedendaags veel cultuur. Iets wat ooit wel anders was. Voorheen was Bilbao een echte industriestad. In de laatste jaren is het echter enorm veranderd en is het een bekende locatie voor toeristen geworden. Voor kunstliefhebbers is Bilbao een geweldige plek, want het is gevuld met prachtige kunstwerken en musea. Zeker het Guggenheim museum. Eigenlijk is het gebouw al genoeg om het te bezoeken. Een onwijs bijzonder stuk architectuur die je niet snel zult vergeten. Maar ook van binnen is het zeker de moeite waard! Net als Barcelona ligt ook Bilbao in een regio die zich zou willen afscheiden van Spanje. Het Baskenland, zoals het heet, loopt tot in Zuid-Frankrijk en heeft zelfs een eigen taal. Denk dus niet dat je het overal zal redden met die paar weken Spaanse Duolingo! 

Meer binnen dit onderwerp

Populair