Bespaar op je boodschappen met vershoudbakjes

Gerelateerd

Je hebt vast al gemerkt dat de boodschappen momenteel veel meer geld kosten dan een jaar geleden. Je kunt voor hetzelfde geld veel minder boodschappen doen. Dit is dus het moment om eens goed na te denken over hoe je het best kunt besparen. Het is, bijvoorbeeld, een goed idee om meer tegelijkertijd te koken en maaltijden in te vriezen in vershoudbakjes. Zo kun je goedkoper boodschappen doen en goedkoper eten. Vershoudbakjes zijn voor veel meer doeleinden geschikt. Je kunt de vershoudbakjes invriezen, maar ze zijn ook uitermate geschikt om in de koelkast te bewaren.

Bewaar je kaas en je vleeswaren in vershoudbakjes

Wanneer je je kaas en je vleeswaren in vershoudbakjes bewaart, zorg je ervoor dat deze voedingsmiddelen langer vers blijven. Je kunt kiezen voor vershoudbakjes die je kunt stapelen. Ze nemen dan minder ruimte in in je koelkast. Wanneer je kiest voor transparante vershoudbakjes is altijd in een oogopslag duideljk wat de inhoud is. Je kunt, voor de zekerheid, ook de bakjes nog labelen. Je zet er dan op wat de houdbaarheidsdatum is die hoort bij de inhoud. Zo voorkom je dat je alsnog vleeswaren hebt die over de datum raken. Je kunt de vershoudbakjes gewoon in de vaatwasser afwassen. Dan zijn ze weer klaar voor de volgende ronde.

Nog meer besparen?

Neem dan je eigen drinken mee wanneer je een dagje op pad gaat. Een drinkbeker is dan de oplossing. Je hoeft geen geld uit te geven aan drinken op dure plaatsen als het strand, het park of het bos. Ook hoef je geen pakjes met papieren rietjes mee te nemen voor de kinderen. De drinkbekers zijn goed af te sluiten en kunnen dus gewoon worden meegenomen in een tas of zelfs in de hand. Je kunt een drinkbeker keer op keer gebruiken. Hiermee bespaar je dus niet alleen geld, maar je zorgt ook voor een beter milieu.

Het is misschien even een investering

Maar wel een investering die de moeite waard is. Door te investeren in goede kwaliteit vershoudbakjes en drinkbekers kun je al snel veel geld besparen. Je hoeft dan nog maar één keer per week boodschappen te doen. Door alles daarna direct op de goede manier op te bergen, in bakjes die geschikt zijn voor dit doel, kun je veel langer doen met je vers aangeschafte voedingsmiddelen. Ze blijven langer vers en je hebt er dus langer plezier van. Gevolg: er verdwijnen veel minder voedingsmiddelen in de vuilnisbak.

Meer binnen dit onderwerp

Populair