Waarom beginnen met padel?

Gerelateerd

Steeds meer mensen zoeken naar een leuke sport, waarbij ze meer in beweging kunnen komen. Bij sommige sporten is het mogelijk om meer in beweging te komen dan andere sporten. Bij voetbal kom je bijvoorbeeld veel in beweging, maar niet iedereen vindt het even leuk om te voetballen. Anno 2023 zijn racketsporten heel erg populair en beginnen steeds meer mensen met een racketsport. Tennis is een racketsport, maar je kunt hierbij natuurlijk ook denken aan squash. Padel is ook een vrij nieuwe racketsport en is de afgelopen maanden enorm populair geworden. Nieuwe padelclubs schieten als paddenstoelen uit de grond en dit komt doordat het een hele leuke sport is. 

Padel is namelijk een mix van tennis en squash, dit kun je ook direct zien aan het spel. Je slaat de bal namelijk naar de tegenstander, maar hierbij maakt de bal aparte bewegingen. De bal kan alle kanten op stuiteren en dat vinden veel mensen erg leuk aan padel. Padel komt oorspronkelijk uit Mexico, maar is nu dus ook in Nederland heel erg populair. Waarom is het nu zo fijn om te beginnen met padel? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Je traint het lichaam

Padel is een hele zware sport en dit komt doordat je veel aan het bewegen bent. Een uur intensief padellen is heel erg zwaar en hierbij verbrandt je soms 600 calorieën. Naast het verbranden van calorieën is het ook erg goed voor de spieren in het lichaam. Met padel train je namelijk jouw spieren en de kuiten worden bijvoorbeeld een stuk sterker. Naast de kuiten worden de armspieren ook een stuk sterker. Je reactievermogen en je flexibiliteit worden ook een stuk beter door padel. Indoor padel maakt padellen een stuk leuker en dit komt doordat de bal overal heen kan stuiteren.

Wat heb je nodig?

Voordat je begint met padel is het van belang om een goed padel racket te kopen. Een padelracket is bijna hetzelfde als een tennisracket, maar is een stuk kleiner. Daarnaast moet je een leuke padelclub vinden en het liefst in de omgeving. Je kunt op de website van https://thepadellers.nl/ meer informatie vinden over de verschillende locaties. Kies een locatie uit in de omgeving en kijk op de website van de padelclub. Naast een goed padelracket, is het ook handig om goede sportkleding te hebben en kwalitatieve sportschoenen.

Meer binnen dit onderwerp

Populair