Wat te doen als je een fietser hebt aangereden?

Gerelateerd

Fietsers kunnen soms erg onvoorspelbaar zijn en vooral als het jongeren zijn die aan het fietsen zijn. Ze letten minder goed om de omgeving dan een automobilist omdat een fietser minder gevaar inziet dan een automobilist. Het kan iedereen overkomen dat je een fietser over het hoofd ziet omdat bijvoorbeeld de fietser geen verlichting had in het donker. Als dit gebeurd, dan is het erg belangrijk dat je weet wat er moet gebeuren. 

Rijd niet door en verleen hulp

Als je een fietser aangereden hebt dan is het belangrijk dat je direct uitstapt en kijkt hoe het met de fietser gaat. De kans is erg groot dat de fietser gewond is en hulp nodig heeft. Het is erg belangrijk dat als de fietser aangeeft last te hebben van de rug of nek, dat je de persoon verplicht om op de grond te blijven liggen. De kans is namelijk erg groot dat de rug of nek gebroken is en als je de persoon verplaatst of op laat staan dan kan dit een nog vervelendere afloop hebben. Rijd nooit door bij een ongeluk want dit is een misdrijf in Nederland en hier kunnen dus celstraffen op staan. Als iemand gewond is geraakt of komt te overlijden door een aanrijding en jij rijdt door, dan vallen de straffen nog zwaarder uit. 

 

Verwacht dat je een schadevergoeding moet betalen

Het is algemeen bekend dat een automobilist altijd een puntje achter staat als het gaat om een aanrijding. Dit maakt dus echt niet heel veel uit of de fietser geen verlichting had want dit kan ook nog eens in veel gevallen niet bewezen worden aangezien de verlichting vaak vermorzeld wordt door een aanrijding met een voertuig. Als een fietser door jou aangereden word en daar letsel aan over heeft gehouden, dan is de kans dus erg groot dat de fietser een letselschade advocaat Arnhem in dienst neemt en om een schadevergoeding vraagt. 

 

Hoe hoog kan de schadevergoeding zijn?

De schadevergoeding die je moet betalen is altijd verschillend en daarom ook erg moeilijk in te schatten. De kans is namelijk aanwezig dat je een fietser hebt aangereden die veel maandelijkse kosten moet betalen en dit niet meer kan betalen omdat de fietser is aangereden door jou. De persoon kan namelijk niet meer door het toegebrachte letsel werken. Het gevolg hiervan is dat jij moet opdraaien voor de kosten en dat kan natuurlijk wel vervelend zijn.

Meer binnen dit onderwerp

Populair