Deze zomer genieten van de optimale privacy in je eigen tuin? Het lukt met deze tips 

Gerelateerd

Nu de zomer er weer aan komt is het slim om je tuin alvast onder handen te nemen en er zo voor te zorgen dat jij straks op warme zomerdagen, in het comfort van je eigen tuin, onbezorgd kunt genieten van de zon. Veel mensen beginnen dan ook met het snoeien van de heg, het wieden van onkruid, het (her)inrichten van de tuin en het plaatsen van prachtige bloemen en planten. ‘s Zomers ben je echter niet de enige die meer buiten in de tuin zal zijn; ook het buitenleven van je buren zal zich gaan uitbreiden. Wil jij ervoor zorgen dat je voldoende privacy hebt als jij ‘s zomers lekker in het zonnetje ligt en voorkomen dat je buren je tuin in kunnen kijken? Lees dan snel verder voor de beste tips.

 

Plaats een tuinscherm van natuurlijk materiaal

Vind je dat het omringen van je tuin met een massieve schutting met staal of aluminium de tuin te veel afsluit, of dat dergelijke schuttingen je tuin een onnatuurlijke en/of ongezellige uitstraling geven? Dan is het plaatsen van een tuinscherm van een mooi natuurlijk materiaal de juiste oplossing voor jou. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten tuinschermen; van grenen schermen tot trellis schermen en er zijn zelfs schermen van bamboe. Door te kiezen voor een tuinscherm van een natuurlijk materiaal, zoals hout of bamboe, creëer je privacy in de tuin zonder in te hoeven leveren op de warme uitstraling van je eigen tuin. Kijk om inspiratie op te doen bijvoorbeeld eens naar de tuinschermen van natuurlijke materialen bij aanbieders zoals hillhouttuinhout.nl

Bouw een veranda 

Woon je in een omgeving waar mensen vanuit hoger liggende huizen gemakkelijk je tuin in kunnen kijken? Dan heb je aan tuinschermen niet genoeg om deze pottenkijkers in hun zicht te belemmeren. Een slimme manier om te voorkomen dat buren uit hoger liggende woningen gemakkelijk je tuin in kunnen kijken, is door een veranda bij het huis te (laten) bouwen. Als je kiest voor een veranda van natuurlijk ogende materialen en deze voorziet van klimplanten met mooie gekleurde bloemen dan profiteer je direct van een gemoedelijke, warme en natuurlijke toevoeging aan de tuin. 

 

Een natuurlijke haag maken 

Wil je graag van meer privacy genieten, maar wil je liever geen schutting om de tuin heen bouwen? Dan kun je ook een natuurlijke haag rondom de tuin creëren door middel van mooie planten. Kies hierbij voor planten zoals de veldesdoorn en de meidoorn, of maak een haag van coniferen. 

 

Meer binnen dit onderwerp

Populair