Waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe auto

Gerelateerd

Wanneer je eindelijk je droomauto wilt gaan kopen is het verstandig dat je rekening houdt met bijkomende kosten. Het zou namelijk erg zonde als je de kosten achteraf niet kan betalen en jij je droomauto weer moet gaan verkopen. Hier kan je lezen waar je allemaal rekening mee dient te houden bij het kopen van een nieuwe auto

 

Onderhoud

Elke auto heeft onderhoud nodig dus ook de auto die je aan wilt schaffen. Dit is een belangrijke punt waar je zeker rekening mee moet houden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om een bepaald aantal kilometers moet een auto een beurt krijgen en hier worden enkele onderdelen vervangen en ook worden de vloeistoffen die je auto nodig heeft bijgevuld. Je moet er rekening mee houden dat de kosten enorm kunnen verschillen per auto. De kosten hiervan kunnen namelijk enkele tientjes zijn maar ook enkele honderden euro’s. Zorg er dus voor dat je altijd geld hebt voor het onderhouden van je auto. Ook als een onderdeel vervangen moet worden of je een lekke band hebt. 

Wegenbelasting en verzekering

Om met je auto op de Nederlandse wegen te mogen rijden ben je namelijk verplicht om wegenbelasting te betalen. Elke auto met een Nederlands kenteken betaald wegenbelasting. Met de opbrengsten hiervan zorgen we er gezamenlijk voor dat onze infrastructuur goed blijft. Nederland staat bekend om de uitstekende wegen en heeft ook de beste wegen ter wereld. Gaten en scheuren in het wegdek worden in Nederland namelijk binnen enkele dagen weggewerkt. Als je de grens over gaat naar België of Duitsland dan merk je al meteen het verschil met Nederlandse wegen. 

 

Ook als jij met je auto op de weg wilt ben je verplicht je auto te verzekeren. Dit is bedoeld voor autoschade die je aanbrengt bij iemand anders zijn of haar auto. Er zijn verschillende verzekeringsmogelijkheden voor een auto en bij de laatste ben je ook beschermt tegen schade die je aanbrengt aan je eigen auto. 

Aankoopprijs

Een auto kan enkele tienduizenden euro’s kosten wanneer je deze nieuw wilt aanschaffen. Dit is veel geld en daarom is het belangrijk dat je de auto minimaal drie tot vier keer kan betalen. Zo ben je er namelijk van verzekerd dat jij de auto kan blijven onderhouden en ook de verzekering en wegenbelasting kan blijven betalen. Als je dit niet kan, dan is het een optie om een auto te leasen. Dit noemen ze ook wel private lease en in sommige gevallen is na het aflopen van het leasecontract het voertuig jouw eigendom. 

Meer binnen dit onderwerp

Populair