Een silent disco organiseren 

Gerelateerd

Wil je binnenkort een evenement organiseren waar veel en hard naar muziek geluisterd wordt, maar krijg je geen vergunningen van de gemeente wegens geluidsoverlast? Je kan er dan voor kiezen om een silent disco te organiseren. Dit is vrij nieuw in Nederland en wordt met de dag populairder. Er worden in Nederland dus steeds meer silent disco’s georganiseerd. Bij een silent disco vind je geen luidsprekers die de buurt wakker houden, maar dragen de gasten allemaal een koptelefoon die verbonden zit aan een zender. Een silent disco organiseren is dus een prima optie, maar hoe regel je dat precies? Je vindt er meer informatie over in dit artikel. 

 

Het huren van apparatuur 

Wanneer je een silent disco wilt organiseren, dan maak je een verstandige keuze. Niemand zal overlast hebben van het geluid, want dat is er simpelweg niet. Voor het organiseren van een silent disco heb je natuurlijk apparatuur nodig. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan voldoende koptelefoons, maar ook is het belangrijk om een zender te huren zodat je op al deze koptelefoons muziek kan afspelen. Veel verhuurbedrijven die zich bezighouden met het verhuren van silent disco apparatuur, krijgen de vraag of het mogelijk is om een draaitafel te koppelen. Gelukkig is dat mogelijk, maar dan is het wel belangrijk dat de zender gekoppeld kan worden aan een draaitafel. 

 

Nodig mensen uit 

Om van je silent disco Amsterdam of silent disco Rotterdam een succes te maken, is het belangrijk dat je voldoende mensen uitnodigt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het verspreiden van folders, maar ook kun je via social media kanalen adverteren. Houd er wel rekening mee dat je niet meer mensen moet toelaten dan mogelijk is. Je hebt maar een bepaald aantal koptelefoons en als het op is, dan is het op en kun je gewoon niet meer mensen toelaten. Het is daarom verstandig om altijd meer koptelefoons te huren, want het komt ook wel eens voor dat een koptelefoon stuk gaat. 

 

Zorg voor voldoende water en drankjes 

Het is erg belangrijk en zelfs verplicht om voor voldoende water te zorgen als je een evenement gaat organiseren. Gasten kunnen het warm krijgen tijdens het dansen en dan is het fijn als er voldoende koud water aanwezig is. Daarnaast zijn er ook veel gasten die wel iets anders willen drinken en dus is het ook belangrijk om voor voldoende drankjes te zorgen. Dit hoeven zeker niet altijd alcoholische drankjes te zijn!

 

Meer binnen dit onderwerp

Populair