Hoe je zelf epoxy onderzetters kunt maken

Gerelateerd

Het is super leuk om creatief bezig te zijn en dingen zelf te maken en te creëren. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Je kunt zelf wat gaan naaien, een schilderij maken of zelf epoxy onderzetters maken. Dit laatste is super leuk en helemaal niet moeilijk als je een goede handleiding hebt. IN dit artikel vertellen we je hoe je zelf epoxy onderzetters kunt maken

Benodigdheden

Je hebt natuurlijk een aantal dingen nodig bij het maken van epoxy onderzetters. De benodigdheden zijn art epoxy, pigmenten, een gasbrander en gasfles, nitril handschoenen, een siliconen mal, mengbekers en mengspatels. Wanneer je al deze producten in huis hebt gehaald, kun je beginnen aan het maken van je eigen epoxy onderzetters.

Stap 1: mengen

Het eerste dat je gaat doen is het mengen van de epoxy. Voor een onderzetter heb je ongeveer 100 gram epoxy nodig. Voeg bij de epoxy de kleurpigmenten toe in de juiste verhouding volgens de verpakking. Hierbij kun je zelf natuurlijk ook nagaan welke kleur en hoe fel je de onderzetters precies wilt. Meng dit rustig door elkaar voor zo’n drie minuten totdat het een glad en egaal mengsel is. Vergeet bij het mengen niet ook langs de randjes van de mengbeker te gaan, daar blijft vaak pigment zitten. Wanneer je dit niet merkt, zul je in je uiteindelijke onderzetters kleur verschillen zien.

Stap 2: gieten

Nu komt het leukste gedeelte, je gaat nu de onderzetters gieten. Hier kun je echt je creatieve brein het werk laten doen. Je kunt natuurlijk gaan voor onderzetters in één kleur, maar je kunt ook hele leuke effecten creëren. Door verschillende kleuren door elkaar te gieten en hier vervolgens met een satéprikker doorheen te gaan, krijg je een gaaf marble effect. Ook kun je natuurlijk verschillende kleuren bij elkaar doen, zodat er een soort regenboog ontstaat. Deze stap is helemaal naar eigen keuze in te vullen dus!

Stap 3: afwerking

Natuurlijk moet alles mooi worden afgewerkt. Ten eerste ga je met een gasbrander de luchtbellen verwijderen. Di kun je doen door met een zwierige beweging de gasbrander over de onderzetters te halen. Wanneer alle luchtbellen verwijderd zijn, is het een kwestie van wachten. Na ongeveer 24 uur zal de epoxy hard genoeg zijn om uit de siliconen mal te verwijderen. Doe zit voorzichtig. Wanneer je merkt dat dit nog steeds een beetje moeizaam gaat, moet je gewoon nog wat langer wachten. Wanneer de onderzetters makkelijk uit de mal gaan zijn ze af en kun je het eindresultaat bewonderen! 

Meer binnen dit onderwerp

Populair