Vier redenen om een boekhouder in de arm te nemen

Gerelateerd

Je bent voor jezelf begonnen en het gaat prima. Je hebt genoeg opdrachten en je hebt plezier in je werk. Er is alleen één ding waar je moeite mee hebt: je financiële administratie. De bonnetjes zitten netjes in een mapje op je laptop, maar een koppeling met een boekhoudprogramma is nog niet gelukt. De btw-administratie doe je zelf, maar de aangifte inkomstenbelasting zie je met angst en beven tegemoet. Misschien is het tijd om een boekhouder in de arm te nemen.

Je financiële administratie opzetten

Je financiële zaken op een toekomstbestendige manier opzetten is meer dan alleen je bonnetjes bewaren. Een boekhouder kan je helpen vanaf het begin je administratie goed in te richten. Dat kan met een boekhoudprogramma, maar het kan ook in een schriftje. Dat hangt af van je eigen voorkeur, van hoe ingewikkeld je administratie is en wat je boekhouder kan verwerken. Wanneer je je boekhouder vanaf het begin betrekt bij je financiën, kan hij je goed van advies dienen.

Je bedrijf groeit!

Je bent al een tijdje succesvol met je eigen bedrijf. Je werkt vaak samen met anderen aan opdrachten en je overweegt steeds vaker om één of meer mensen in dienst te nemen. De bedragen waar je in je bedrijf mee te maken hebt worden steeds groter. Deed je tot dit moment de administratie zelf, dan is dit het moment een boekhouder of administratiekantoor te bellen. De loonadministratie, sparren over grote investeringen en je informeren over de meest actuele wettelijke regelingen, je boekhouder kan het allemaal.

Zaken doen met het buitenland

Wanneer je zaken doet met het buitenland of werkt in het buitenland, is het belangrijk de regelgeving goed te kennen. Hoe zit het met het betalen van btw, in welk land betaal je inkomstenbelasting en allerlei andere complexe vraagstukken dienen zich aan. Een boekhouder is dan een onmisbare steun om alles netjes af te handelen. Er is altijd een boekhouder in de buurt om je uit de brand te helpen, ook als het gaat om dit soort specialistische vragen. Mocht het toch niet lukken, dan kun je een website als Trustoo.nl raadplegen.

Stress van cijfers

De meest voorkomende reden om een boekhouder in te schakelen is angst voor cijfers en het woord “belasting”. Veel mensen raken in de stress van hun financiële zaken en hebben moeite alles te overzien: je moet je btw apart houden en rekening houden met de inkomstenbelasting die soms pas een jaar later betaald hoeft te worden. Met een boekhouder achter de hand hoef je als ondernemer niet bang te zijn voor je financiële administratie.

Meer binnen dit onderwerp

Populair