Magazijn op de juiste manier inrichten 

Gerelateerd

Als je bedrijf een magazijn tot beschikking heeft en daar optimaal gebruik van wilt maken dan is het erg belangrijk dat het magazijn op de juiste manier ingericht word. Als dit de eerste keer is dat je bedrijf een magazijn gaat inrichten, dan kan dat zeer lastig zijn en dat is natuurlijk begrijpelijk. Het inrichten van een magazijn doe je niet elke dag en daarom kan je het beste zo veel mogelijk informatie lezen. Hier vind je meer informatie over op de juiste manier inrichten van een magazijn. 

 

Maak een plattegrond 

Als je erg veel producten hebt om op te slaan in het magazijn en ook nog eens veel bestellingen moet verwerken, dan is het erg belangrijk dat de ruimte optimaal benut word. Bedrijven met magazijnen die erg veel bestellingen moeten verwerken, hebben ook erg veel machines hiervoor nodig. Ook hebben deze machines erg veel ruimte nodig en daarom is het belangrijk om meerdere plattegronden te maken. Op de plattegrond kan je namelijk makkelijk een inrichting van een magazijn maken zodat je precies weet of de ruimte optimaal benut word en ook of het magazijn veilig is voor werknemers want dat is zeer belangrijk. 

Magazijnstellingen 

Producten die in een magazijn liggen opgeslagen moeten ook een geschikte plek krijgen binnen een magazijn. Dit kan je het beste doen met magazijnstellingen. Magazijnstellingen zijn hiervoor geschikt omdat ze beschikken over meerdere planken en ook zijn ze verkrijgbaar in honderden verschillende formaten. Het is zelfs ook mogelijk om stellingen op maat te laten maken. Veel bedrijven kiezen hiervoor omdat ze dan nog meer ruimte overhouden. Hoe meer ruimte een bedrijf overhoud, hoe meer producten er kunnen staan en hoe meer producten er verwerkt kunnen worden. Dit zou dus inhouden dat een bedrijf gemakkelijk de investering van het laten maken van magazijnstellingen terugverdiend. 

Rollenbaan 

Voor bedrijven met magazijnen die erg veel bestellingen moeten verwerken is het verstandig om naast het aanschaffen van legbordstellingen ook gebruik te maken van een rollenbaan. Een rollenbaan neemt namelijk erg veel werk uit de handen van je werknemers. Je werknemers hoeven dus niet meer erg zware pakketten door het magazijn te verplaatsen en ook verhoog je hiermee de capaciteit aangezien er meer bestellingen per dag verwerkt kunnen worden. Het investeren in een kwalitatieve en uitgebreide rollenbaan is het dus zeker waard. Houd er natuurlijk wel mee dat een rollenbaan goed onderhouden moet worden.

Meer binnen dit onderwerp

Populair