Nieuwe auto nodig? Dit zijn de mogelijkheden die je hebt

Gerelateerd

De auto is voor mensen die buiten de stad waar zij werken wonen steeds belangrijker aan het worden. Dat geldt vooral voor mensen die in de wat kleinere dorpen wonen. Als je in een relatief klein dorp woont, is de kans namelijk groot dat er geen goede verbinding met het openbaar vervoer is. Hierdoor is het handig om over een auto te beschikken als je op een grote afstand van je werk woont. Daarom is het zaak om eens goed na te denken over wat je allemaal kunt doen om altijd met de auto naar je werk te kunnen. Het is tegenwoordig namelijk al lang niet meer zo dat je per se een auto moet kopen wanneer je een auto nodig hebt. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. In deze tekst maak je kennis met een aantal van deze mogelijkheden. 

Lease een auto

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een auto te leasen. Hierbij mag je een auto gebruiken die officieel niet van jou is. Dat klinkt ontzettend ingewikkeld, maar in de praktijk valt dat heel erg mee. Het is bijvoorbeeld zo dat je in het geval van full operational lease maandelijks een vast bedrag betaalt en vervolgens een auto krijgt waarin je gedurende de tijd dat het contract loopt mag rijden. Daarom is het verstandig om eens goed te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van een auto leasen wanneer je het vervelend vindt dat er bij een auto zo veel onverwachte kosten komen kijken. Je hoeft bij het leasen van een auto namelijk niet te betalen voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud. Eigenlijk betaal je dus enkel het leasebedrag en de brandstof. Dat is erg handig voor mensen die vaak niet de ruimte hebben om een reparatie die je niet had verwacht te betalen. 

Koop een auto op afbetaling

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een auto op afbetaling te kopen. Dit is iets wat al langer kan, maar tegenwoordig is dat populairder dan ooit. Vaak noemen bedrijven die het financieren van een auto mogelijk maken deze constructie financial lease. Toch is er wel een verschil tussen het afsluiten van een financial lease contract en een full operational lease contract. In het geval van financial lease is de auto namelijk echt van jou, maar betaal je dan ook voor alle vaste lasten van de auto. Eigenlijk heb je de auto dus gewoon op afbetaling gekocht.

Meer binnen dit onderwerp

Populair