Tips voor een gezond gebit

Gerelateerd

Het is belangrijk om op een gezonde manier door het leven te gaan. Er zijn veel verschillende gebieden waarop je gezonder kunt gaan leven. Het is bijvoorbeeld aan te raden om regelmatig te sporten en gezond te eten. Echter, dit zijn lang niet de enige gebieden waarop je gezonde keuzes dient te maken. Zo is het bijvoorbeeld ook erg belangrijk om je gebit op een goede manier te onderhouden. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je gebit zo gezond mogelijk te houden. In deze tekst vind je er een aantal.

 

Ga regelmatig naar de tandarts

Om er zeker van te zijn dat je je gebit op de juiste manier onderhoudt, is het belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts. Jij kunt zelf met het blote oog slechts globaal beoordelen of jij goed poetst, terwijl een tandarts grondig kijkt naar jouw tanden en je tandvlees. Hierdoor kan de tandarts precies zien op welke punten jij beter zou kunnen poetsen. Bovendien ziet een tandarts het wanneer jij gaatjes in je tanden hebt of er bijvoorbeeld een plek is waar tandsteen zich ophoopt. Het wordt aangeraden om ieder half jaar naar de tandarts te gaan voor een controle, maar als er normaliter niets mis is met je gebit, kun je er ook voor kiezen om jaarlijks een bezoek te brengen aan een tandarts in Den Haag centrum. Echter, het is dan wel extra belangrijk om je gebit goed te verzorgen. 

 

Poets je tanden minimaal twee keer per dag

Het is belangrijk om je tanden goed te poetsen. Dit is algemeen bekend, maar er zijn toch mensen die dit niet vaak genoeg doen. Als je je tanden niet vaak genoeg poetst, is de kans groot dat je op den duur last krijgt van bepaalde klachten. Je zou dan bijvoorbeeld te maken kunnen krijgen met kiespijn, maar ook met gaatjes of pijn aan je tandvlees. Om te voorkomen dat je hier last van krijgt, is het belangrijk om je tanden minimaal twee keer per dag te poetsen. Het is geen probleem om je tanden vaker dan dat te poetsen, maar houd een maximum van zo’n vier keer per dag aan. Als je je tanden te vaak of te lang poetst, kan dit namelijk het glazuur beschadigen. 

 

Flos iedere keer dat je je tanden poetst

Flossen is ook erg belangrijk voor een gezond gebit. Echter, dit wordt niet vaak genoeg gedaan door een groot deel van de Nederlanders. Daarom is dit een extra aandachtspunt voor mensen die het belangrijk vinden om hun gebit goed te onderhouden.

Meer binnen dit onderwerp

Populair