Rijbewijs gehaald? Dit moet je weten!

Gerelateerd

Gefeliciteerd! Jij hebt net je rijbewijs gehaald; er gaat een wereld voor je open. Tot nu toe heb je alles eraan gedaan om dat rijbewijs te halen, maar nu je hem hebt, weet je niet heel goed wat je nu moet doen. In deze blog helpen we je hiermee door je de essentiële informatie te delen. Lees snel verder!

Rijbewijs aanvragen

Zodra je geslaagd bent, wil je eigenlijk direct achter het stuur kruipen. Toch is dat helaas niet hoe het werkt, aangezien je eerst nog je rijbewijs aan moet vragen. Dit doe je met je DigiD via de gemeente. Je vult alle gegevens over jou en je rijexamen in, zodat je je rijbewijs z.s.m. bij het gemeentehuis kunt afhalen. Meestal ligt je rijbewijs na vijf of zes werkdagen klaar, dus het is maximaal een weekje wachten totdat jij de auto kunt pakken.

Auto kopen

Misschien heb jij de smaak goed te pakken en wil je nu je je rijbewijs hebt, gelijk je eigen auto kopen. Geen rare keuze, aangezien je met een eigen auto werkelijk alle vrijheid hebt die je kunt hebben. De wereld ligt aan je voeten; jij kan overal naartoe rijden. Maar goed, een auto kopen is niet zo maar iets. We raden aan eerst een tweedehands auto te kopen, aangezien deze vaak lager in prijs zijn en je er zo gemakkelijk achter komt wat je wel- en niet bevalt. Wanneer je een tweedehandsauto koopt, let je op de volgende aspecten:

  • Onderhoudshistorie: blijkt uit deze geschiedenis dat de auto om de zo veel tijd in de garage staat, dan is de kans groot dat je hier zelf ook veel extra kosten aan gaat maken.
  • Kilometerstand: het ligt aan hoe oud de auto is die je koopt, maar het liefst koop je geen auto met maar dan 75.000 kilometer op de teller. Dit betekent vaak dat de auto veel is gebruikt, waardoor veroudering sneller te merken is.
  • Waarde: het is misschien iets waar je helemaal niet over nadenkt wanneer je je auto koopt, maar je blijft hier niet de rest van je leven in rijden. Is je auto waardevast, dan krijg je hier ook bij doorverkoop een aardig bedrag voor terug.

Een eenvoudige manier om erachter te komen of de auto bij jou past, is door simpelweg een proefrit te maken. Vrijwel elke autoverkoper staat dit toe, waardoor je snel merkt of jij hier fijn in kunt rijden of niet.

Verzekeren

Nog iets wat eigenlijk niemand je vertelt, maar een autoverzekering is een essentieel gedeelte van elke auto. Een autoverzekering afsluiten zorgt ervoor dat jij vrijuit kunt rondrijden, zonder dat je bang hoeft te zijn voor gigantische kosten vanwege schade. Natuurlijk betekent dit niet dat je roekeloos kan rijden, maar wel dat je net iets minder voorzichtig hoeft te zijn. We raden aan deze verzekering af te sluiten bij InShared, aangezien je hier eenvoudig een verzekering vindt die bij jouw situatie past.

Genieten maar!

Alles is geregeld: jij kunt de weg op. Tijd om te genieten van je rijbewijs! Ga jij eerst naar je oma om je nieuwe auto te laten zien, of rij je direct naar het buitenland?

Meer binnen dit onderwerp

Populair