Hoe kun je een goed doel steunen?

Gerelateerd

Wie een goed doel wil steunen, heeft veel om uit te kiezen. Er zijn goede doelen die opkomen voor kinderen, maar ook voor dieren en minderheden in onze samenleving. Als je eenmaal bepaald hebt welk goed doel je wilt steunen, moet je kiezen hoe je dit precies wilt doen. Om je een handje te helpen, geven wij je hier een aantal opties om een goed doel te steunen.

Zet je in als vrijwilliger

Heb je een goed doel gevonden waarvan het werk je nauw aan het hart ligt? Dan wil je hier mogelijk zelf een steentje aan bijdragen. In dat geval kun je een goed doel steunen door je aan te melden als vrijwilliger. De meeste goede stoelen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, waardoor de kans groot is dat je snel aan de slag kunt. Bij de meeste goede doelen zijn er verschillende taken die je op vrijwillige basis kunt vervullen. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen vrijwilligersfunctie vinden die jou op het lijf geschreven is.

Doneer kleding

Niet iedereen ziet het zitten om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Tijdgebrek is hier vaak de oorzaak van. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren waarop je goede doelen kunt steunen, zoals kleding doneren. Heb je nog goede kleren in de kast liggen die je nooit meer draagt? Dan kun je een goed doel hier vaak erg blij meemaken. Sommige goede doelen gebruiken de kleding zelf, terwijl andere goede doelen een deel van de opbrengst krijgen van partijen waarmee zij samenwerken. Wil je kleding doneren aan een specifieke goed doel? Zoek dan uit hoe je dit doet. Het ene goede doel werkt met containers, terwijl de andere huis-aan-huis inzamelt. Het kan ook zijn dat je de kleding langs moet brengen.

Zamel geld in

Elk goed doel is blij met een financiële bijdrage, zowel groot als klein. Vandaar dat veel mensen geld inzamelen als ze een goed doel willen steunen. Er zijn verschillende manieren om geld bij elkaar te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld langs de deuren gaan om statiegeldflessen in te zamelen of zelfgemaakte spullen te verkopen. Zie je dit niet zitten? Kijk dan eens of je nog oude spullen hebt liggen en verkoop deze op een rommelmarkt of Marktplaats. De opbrengst kun je doneren aan een goed doel. Tegenwoordig starten mensen ook steeds vaker een crowdfuncingsactie om geld in te zamelen.

Organiseer een sponsorloop

Ben je docent op een (basis)school en wil jij je graag samen met je leerlingen inzetten voor een goed doel? Dan kun je een sponsorloop organiseren. Iedereen die meedoet aan de sponsorloop, gaat zelf op zoek naar sponsoren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld hun ouders vragen, maar ook opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en ga zo maar door. Naast een vast bedrag kunnen zij meestal ook een bedrag per gelopen rondje betalen. Deze laatste optie motiveert kinderen, want zij proberen zoveel mogelijk rondjes te lopen. Hoe meer rondjes zij lopen, des te meer geld er wordt opgehaald voor het goede doel.

Meer binnen dit onderwerp

Populair