Waarom recyclen belangrijk is 

Gerelateerd

In Nederland is het onderwerp recyclen aan de orde van de dag want wij proberen zo veel mogelijk materialen, zoals plastics en metalen te recyclen.Dit heeft vele pluspunten en hier kan je precies vinden waarom het belangrijk is dat jij ook meedoet aan het recyclen van zo veel mogelijk materialen en metalen. 

Wij hebben maar een wereld

Wij leven gezamenlijk op een wereld en hebben een beperkte voorraad aan grondstoffen. Er komen jaarlijks miljoenen personen bij op de wereld en ook zij moeten een telefoon en een auto hebben. Al deze producten worden gemaakt van onze kostbare grondstoffen die we in de aarde vinden. Op een gegeven moment raakt de bodem uitgeput en zijn er geen grondstoffen te vinden. Ook is mijnbouw en het raffineren van metalen extreem schadelijk voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk metalen en materialen probeert te recyclen. Veel kan je zelf al oppakken om de natuur een handje te helpen!

Hoe kan ik recyclen?

Veel mensen denken dat het moeilijk is om met recyclen te beginnen maar dat is onzin. Je kan papier recyclen door een goedkope container huren die geschikt voor papier en deze op laten halen door een recyclingbedrijf. Ook kan je oud papier vaak inleveren bij verenigingen want zij kopen met de opbrengsten nieuwe materialen waarmee de leden kunnen trainen en sporten. Naast papier gaat er heel veel plastic rond en plastic wordt gemaakt van olie. Plastic is een materiaal die onze aarde op dit moment aan het vernietigen is. Plastic is zelfs op het diepste punt ter wereld aangetroffen. Het is belangrijk dat plastic nooit in de natuur terecht komt want het kan er duizenden tot miljoenen jaren blijven liggen voordat het verdwijnt. Plastic kan je recyclen door flesjes met statiegeld terug te brengen naar de winkel. Ook is het mogelijk om een aparte plastic container te hebben zodat het niet door de rest afvalverwerker verbrand word. 

Wat te doen met tuinafval

Als je een tuin hebt met veel bomen, gras of planten dan heb je elke zomer veel tuinafval. Gelukkig is tuinafval makkelijk afbreekbaar en ook nog eens goed voor de natuur. Je kan ervoor kiezen om een compostbak te maken of kopen en daar je tuinafval in te doen maar je kan er ook voor kiezen om tuinafval in een tuinafval container te doen. Tuinafval kan verbrand worden maar dat wordt niet gedaan. In de meeste gevallen wordt er kunstmest of aarde van gemaakt. 

Meer binnen dit onderwerp

Populair