Alles over infrarood verwarming

Gerelateerd

Infrarood verwarming is een erg populaire soort verwarming tegenwoordig. Steeds meer mensen kiezen er voor om dit te laten plaatsen in huis. Wanneer we het hebben over deze verwarming zijn er echter verschillende soorten van infrarood verwarming te benoemen. Wilt u nou meer weten over de werking van infrarood verwarming en de soorten van deze verwarming? Lees dan deze blog!

De werking van infrarood verwarming

Infrarood verwarming werkt anders dan reguliere verwarming waarbij de lucht in een kamer wordt opgewarmd. Bij infrarood verwarming worden namelijk de lichamen van mensen en de voorwerpen in de kamer opgewarmd. U kunt deze soort van verwarming dus eigenlijk vergelijken met de warmte die u van de zon voelt. De zon zendt namelijk ook infrarood stralingen af. Deze werking van infrarood verwarming zorgt er voor dat het een stuk energie-efficiënter is. Vrijwel geen warmte gaat verloren, waardoor u minder energie hoeft te gebruiken. Dit is natuurlijk voordelig, want energie kost geld. Als u dus minder energie gebruikt hoeft u aan het einde van de maand ook een stuk minder voor uw energierekening te betalen! Het is dus een ontzettend voordelige verwarming en zeker de investering waard.

Soorten van infrarood verwarming

Zoals we hebben gezegd zijn er verschillende soorten van infrarood verwarming. Als allereerst is er namelijk infrarood verwarming met kortgolvige straling. Deze stralen zorgen direct voor intense verwarming en kan dus snel erg heet worden. Deze soort van infrarood verwarming dient vaak als terrasverwarming en wordt dus eigenlijk nooit binnenshuis geplaatst. Daarnaast is er ook infrarood verwarming met middel golvige stralingen. Deze worden vooral gebruikt voor het opwarmen van bijvoorbeeld supermarkten. Daarnaast worden ze vaak als veiligere optie van terrasverwarming gebruikt. De meest bekende toepassing van deze infrarood verwarming is echter in infraroodsauna’s. De infrarood verwarming die binnenshuis wordt gebruikt is met langgolvige straling. Deze zorgen voor een aangename warmte in huis en het is compleet veilig voor ons lichaam. Deze verwarming komt in de vorm van infrarood panelen en kunnen gemakkelijk gemonteerd worden.

Gebruik van groene energie

Het grote voordeel van infrarood panelen is dat u ze kunt laten werken door groene energie. U heeft dus vrijwel geen fossiele brandstof meer nodig. Dit is precies de kant waar we in de toekomst op moeten gaan. Daarom is het dus een goede investering om over te stappen op infrarood verwarming. U plukt daar namelijk nu, maar vooral ook in de toekomst, zeker de vruchten van!

Meer binnen dit onderwerp

Populair