Lekkere koffie voor thuis!

Gerelateerd

Een heerlijke kop koffie, daar maak je veel mensen blij mee. Het is in de horeca het meest verkochte drankje op de kaart. Gewoon zwart, of liever met melk. Cappuccino, macchiato, espresso, een tiental aan keuzes. Maar gewoon thuis een lekker kopje koffie drinken, en je bezoek een goede koffie kunnen serveren, dat wil elke koffieliefhebber. Sommige mensen hebben een uitgebreid koffiezetapparaat thuis staan, maar gewoon een lekker bakkie via een filter kan ook heerlijk zijn. Zo deden ze dat vroeger ook, en het is een heerlijke pure manier van koffie drinken. Welke koffie bij jou past, is per persoon verschillend. Sommige mensen houden van een sterke kop, terwijl andere mensen juist een zachtere smaak waarderen. Elke streek uit de wereld levert zijn eigen, unieke smaak en er is tal aan keuze. 

Filterkoffie

Filterkoffie is in principe de makkelijkste manier om een grote pot koffie te zetten. De koffie is al vermalen, dit schep je in een filter waar langzaam water doorheen druppelend, en na 5 minuten heb je een heerlijke pot koffie. Mocht je zelf je eigen specifieke bonen willen kopen, heb je hele handige “grinders” voor thuis die je koffie fijn malen. Maar je kunt ook hele lekkere vermalen koffie kopen voor je filter koffie. Je hebt veel verschillende smaken uit vele streken in de wereld. Denk hierbij aan India, Brazilië, Colombia, Afrika en Indonesië. Per land en gebied kan de smaak erg verschillen, door de weersomstandigheden en grondstoffen, maar ook door hoe de koffie verwerkt en gebrand wordt. Het is leuk om verschillende smaken uit te proberen, zo kom je erachter wat jij het allerlekkerst vindt! 

Het lekkerste bakkie

Het is natuurlijk heerlijk als je ergens bij iemand over de vloer komt, en je krijgt een heerlijk kopje koffie aangeboden. De ene koffie is de ander niet, soms is een bakkie slap en zit er weinig smaak aan. Maar soms heb je geluk en tref je een heerlijke kop koffie. Dit wil je uiteraard zelf ook thuis drinken, maar ook mensen kunnen aanbieden. Overweeg je om een koffie apparaat te kopen voor thuis? Denk dan echt eens na over filterkoffie, het is een makkelijke goedkope manier om toch een lekkere kop koffie te kunnen drinken van je eigen gekozen bonen. Heb je je apparaat en wil je filter koffie kopen? Neem dan eens een kijkje op de site van Coffeemeister! Hier vindt je de lekkerste koffie voor een mooie prijs! 

Meer binnen dit onderwerp

Populair