Nieuwe fiets kopen? Hier moet je op letten!

Gerelateerd

Ben je van plan om binnenkort een fiets te kopen? Dan is het belangrijk om te kijken wat voor fiets je nodig hebt, waarvoor je de fiets voornamelijk voor gaat gebruiken en wat het uiteindelijk voor meerwaarde brengt. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de veiligheid op de weg. In dit artikel geven we je een aantal handige tips en tricks die je kunnen helpen bij het uitkiezen van de juiste fiets.

Verschillende soorten fietsen

Een van de belangrijkste stappen bij het kiezen van een nieuwe fiets is om vooraf na te denken over het type fiets dat je wilt  gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld sportfietsen zoals racefietsen en mountainbikes, die geweldig zijn om te sporten of te ontspannen. Maar beide fietsen zijn goed om te winkelen. Als je bijvoorbeeld stadsfietsen hebt, zoals omafietsen voor woon-werkverkeer en korte ritten, is er meestal een rek voor of achter zodat de boodschappen  kunnen rusten. Er is meestal ook  ruimte om een ​​kinderzitje te installeren. Deze fietsen zijn  minder geschikt voor lange afstanden. Daarom zijn er bij wijze van spreken ook  hybride fietsen met ruimte voor de boodschappen hier, maar ook voor verre reizen is deze fiets veel beter geschikt. Hierdoor zijn deze hybride fietsen meestal wat duurder dan een gewone stadsfiets.

Veilig onderweg

Wanneer je een fiets hebt wil je natuurlijk veilig op de weg van a naar b gaan. Het is hierin belangrijk om te kijken wat voor veiligheidsmaatregelen je kunt nemen. Dit is ook erg belangrijk wanneer je bijvoorbeeld met je kind opweg bent. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een fietshelm draagt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer je in een stad fietst. Fietshelmen kan je gemakkelijk online bestellen. Wij vinden het belangrijk dat men veilig op de weg is, hoe voorzichtig je ook bent, wanneer iemand anders dat niet is kan er zomaar iets gebeuren.

Elektrische fietsen

Hoe gaat u uw e-bike opladen? Het is goed om vooruit te denken. Want als je ebike op een plek zonder elektriciteit staat, moet je een model met een verwijderbare batterij kiezen. Dan laad je de batterij gewoon thuis of op kantoor weer op. De behuizing van een batterij met een kleine capaciteit is meestal maar halfvol, dus lichter. Accu's met een grote capaciteit zijn volledig opgeladen en zullen daarom meer wegen. Het type motor, de kwaliteit van de onderdelen en het gewicht van het chassis zorgen voor optimale motorprestaties. Zo maken een middenmotor en een goede verbinding tussen de accu en de motor  elektrische fietsen zuiniger.

Meer binnen dit onderwerp

Populair